Informatie voor nieuwe ouders

Om al een beetje kennis te maken met onze school, vertellen we hier in het kort de gang van zaken rond de eerste kennismaking met uw kind.

Binnenkomst
Wilt u om de rust in de klas te bewaren, het afscheid heel kort houden.
De school begint om 8.30u maar u kunt samen met uw kind al 10 min. eerder binnenkomen.
Door deze deur van onze school aan het Koerierspad, komen de kleuters naar binnen!

Centrale ruimte

Op onze locatie Koerierspad liggen de kleuterklassen gezellig bijeen rond een grote hal. Bij iedere klas zijn er kapstokken voor de kinderen.
Tassen

Bij iedere klas staat een mand waar de kinderen hun tas/koeltasje in kunnen zetten.
Klassen

Zo zien de klassen er ongeveer uit. Er staan stoelen en tafels, maar ook kasten met ontwikkelingsmaterialen, waar de kinderen mee mogen werken.
In de kring

We zitten ook weleens in de kring en doen allerlei gezellige dingen. De ene keer vertellen de kinderen zelf iets, de andere keer leest de juf voor, soms leren we een versje of een liedje of doen we een gezellig spel, of andere leuke dingen.

Na de kring gaan we buiten spelen of werken in de klas. We kunnen spelen in de hoeken of aan ons eigen tafeltje. Wij hebben een leeshoek, een bouwhoek, een huishoek, een computerhoek en nog veel meer.....
Er kan geschilderd worden op een verfbord of getekend op een krijtbord. Dan kan er ook nog gespeeld worden met de zandtafel, die soms ook als watertafel wordt gebruikt.
Knutselen doen de kinderen aan tafel, waarbij ze soms mooie kunstwerken maken!

Pauzehapje

Na het werken en spelen gaan wij samen een hapje eten en een slokje drinken.

Een koekje of een stukje fruit en een pakje drinken is al genoeg. Niet teveel meegeven hoor, want ons pauzehapje duurt maar 15 minuten. Liever geen snoep of chocolade. (Denk aan gezond eten!)

De lunch

Om 12.00u eten de kinderen hun lunch in de klas. Ook hier is het van belang om niet te veel mee te geven. Twee sneetjes brood met iets lekkers en iets te drinken is al voldoende. Géén snoep na de lunch!

Gymmen

Soms gaan we naar de gymzaal. Hier kunnen de kinderen lekker rennen, klimmen en klauteren. Ook worden er allerlei leuke spelletjes gedaan, zoals tikkertje, dansspelletjes en nog veel meer. Daarom is het handig als u uw kind een paar gymschoentjes meegeeft.
Het liefst zonder veters, maar met elastiek of klittenband. De schoentjes worden in een eigen laatje in de grote laatjeskast bewaard (zie boven).

Buiten spelen

Als het weer het toelaat gaan we buiten spelen. Ook op de speelplaatst zijn er allerlei uitdagende dingen om mee te spelen, zoals fietsen, karren, stepjes, sjouwplanken etc. Ook kan er lekker in het rek geklommen worden of in de zandbak gespeeld.
Op school proberen we met de kinderen een gezellige sfeer te maken, waardoor zij zich nog beter thuis gaan voelen.

Wennen

Wij vinden het erg gezellig dat uw kind bij ons op school en in de klas komt.Voordat het 4 jaar wordt, mag het eerst nog vijf ochtenden komen wennen.Welke dagen dat precies zijn kunt u het beste met de betreffende juf afspreken.Van te voren laten wij u nog even weten bij welke juf uw kind in de klas komt.
Wij zullen het met open armen ontvangen en wensen het nu al een plezierige tijd toe.
Tot ziens, bij ons op school!

Wilt u nog meer weten over het reilen en zeilen in de kleutergroepen? Kijk dan verder op deze site bij de groepen 1 en 2.

Vriendelijke groeten van de kleuterjuffen.

P.S. Heeft u toch nog vragen, stel deze gerust aan de juf van uw kind.
Maak daarvoor eventueel even een afspraak.